Varza dulce o curatam de frunzele ofilite. Intr-o oala mare punem apa cu sare, cand incepe sa fiarba adaugam varza 2 minute, apoi o scoatem si desprindem frunzele de la suprafata, dupa care adaugam varza din nou in apa si lasam sa fiarba pana se desprind si restul frunzelor.
Ceapa o tocam, morcovul il dam pe razatoarea mare. Punem uleiul intr-o tigaie, lasam sa se incinga, apoi adaugam legumele si le lasam sa se caleasca la foc mic 5 minute. Apoi se adauga ciupercile pe care le-am curatat si le-am taiat marunt si mai lasam legumele pe foc inca 3 minute. Apoi adaugam sare si piper dupa gust, cimbru uscat si marar. Amestecam bine, apoi adaugam orezul.
Umplem sarmalele cu compozitia obtinuta, rulam foile de varza, iar capetele le impingem inauntru.
Pe fundul la oala punem varza tocata marunt, asezam sarmalele, deasupra sarmalelor punem bulionul, foile de dafin si crengute de cimbru( eu am pus cimbru uscat si maruntit de la plic). Adaugam apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor si le fierbem la foc mic 30 de minute, mai adaugam apa daca scade. Apoi le mai punem la cuptor timp de 40 de minute.