Sarmale cu chisca

de amalia01 in Porc, 27 Dec 2014 | 4213 vizualizari

 

Se poate Craciun fara sarmale? Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 kg carne de porc , cu putina grasime
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de boia
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 linguri de Maggi Secretul Gustului Intensavor de Legume
  • ciolan afumat
  • chisca facuta in casa
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu chisca:

- Carnea se da prin masina de tocat.

- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.

- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru , Maggi si boiaua. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.

-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.

-  Pe fundul unei oale  punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.

- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .

- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa le acopere bine.

- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu chisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si pasat