Sarmale

de RuxyRux in Porc, 2 Ian 2014 | 4369 vizualizari

 

Da daaa...stiuuuuu.... toata lumea stie sa faca sarmale :))))))) ...asta e reteta mamei mele dragi...pentru sarmalute delicioase...preparate cu ajutorul masinii de tocat Nauman...multumesc :) si multumesc Bucataras.ro :)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg si jumatate de ceafa de porc
  • 600 gr afumatura( sunculita taraneasca bine afumata sau ce doriti)
  • 2 cani bune de orez
  • sare
  • piper
  • un borcan mare de pasta de rosii
  • 5 verze( sau foi de varza la pachete)
  • 5 cepe mari
  • marar( daca doriti)
  • cimbru( daca va place)
  • boia dulce( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Sunt sarmalute facute de mama :)

Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena.  Umplem foile de varza si rulam sarmalele.

La baza  oalei asezam varza tocata si sunculita afumata, bucati de kaiser, punem si marar daca dorim, apoi sarmalele , din nou afumatura si deasupra din nou varza si pasta de rosii. Desigur punem apa cat este nevoie( eu le-am fiert in Zepter) si apoi cand le-am incalzit le-am pus in tava la cuptor pentru o jumatate de ora.

Am fiert sarmalele trei ore la foc mic.

O mare mare bunatate.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin