Saratele

de Cornelia89 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2014 | 5680 vizualizari

 

Compozitie dubla

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 punga susan sau mac dupa preferinta
  • branza 500 gr
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se sparg oualele intr-un bol, se pun sarea, 2 linguri lapte, untul topit, drojdia, branza data prin razatoare si am adaugat faina. Le-am amestecat toate, am adaugat apa pentru a forma un aluat potrivit pentru saratele, nici prea moale, dar nici prea tare .

Se lasa sa creasca, dupa ce a crescut se ia un sfert din aluat si se intinde o foaie, grosimea ei sa fie cat degetul mic (al meu) :D Am glumit, cam 1 cm.

Se taie cu cutitul marginile, se formeaza un patrat si dupa aceea se taie fasii cat de mari doriti .

Se ia pe fiecare si se pune in tava, se unge cu ou si se presara susan sau mac si se da la cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu susan din foietaj - de post