Saramura de platica

de anuta in Peste, 15 Iul 2016 | 4861 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara 
Un preparat racoros pregatit la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 1 -1,5 kg platica proaspata,
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • un ardei iute,
  • patrunjel verde.
  • o lingura de legume deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de platica:

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti..Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere.


2.200 ml apa se fierbe cu sucul,sare si piper,cu legumele deshidratate.Dupa cateva clocote se adauga si usturoiul feliat,praful de cimbru si dupa ce oprim focul,patrunjelul tocat fin si ardeiul iute,taiat pe lung ,in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte,peste pestele copt,apoi se acopera cu un capac,cateva minute,pentru o aromatizare perfecta.Se poate servi cu mamaliguta.
                                                Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de platica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Peste emperador la gratar