Saramura de peste

de mihaelar63 in Crap / Caras, 28 Apr 2013 | 31527 vizualizari

 

Ce buna a fost saramura !!!! .Dupa ce am dat o raita pe Bucataras am decis sa ,, schimb '' ceva la reteta . Am luat cate putin de la fiecare !!! Le multumesc tuturor bucatarasilor ce au postat retete de saramura .Pestele l-am fript la gratar ,abia am reusit sa prind cateva imagini.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg peste [ crap , caras , somn]
  • 1 ardei mare rosu
  • 3 rosii
  • 4 ardei iuti
  • 4 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 2 lamai zeama
  • 1 lingura otet de pe tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .

Legumele se curata si se spala .

Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .

Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .

Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul  de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.

La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .

 Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .

Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .

TIPS-URI

1

Saramura se poate servi si cu ciuperci fripte la gratar sau cu ciocanele/aripioare de pui la gratar .

2

Cimbrul , busoiocul , salvia fiind digestive au facut ca usturoiul din saramura sa fie bine tolerat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

29.04.2013, 19:52

este perfecta! Si eu am facut ieri

Rocsi 1

29.04.2013, 20:30

Mai dar ce bine arata

Alina26 1

02.05.2013, 11:59

ce bine arata....trebuie sa incerc si eu.....!!!am gasit o reteta care imi place!!!!felicitari!!!! la favorite!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramură de crap