Salata salardeza

de Catalina L in Salate, 10 Iun 2015 | 4753 vizualizari

 

Zona Périgord Noir din Franta cuprinde multe dintre cele mai faimoase castele medievale, câteva dintre cele mai pitorești localități ale departamentului Dordogne, dispuse de-a lungul unor peisaje spectaculoase, însă se mândrește și cu o istorie fascinantă.
Sarlat, "capitala medievală" a departamentului, și poate unul din cele mai frumoase orașe ale Franței, se găsește în Périgord Noir. Este cu siguranță cea mai vizitată parte a departamentului și include maojoritatea atracțiilor importante.
Salata salardeza este o specialitate a acestui oras Sarlat-la-Canéda.

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • 5 cartofi
  • 250 g de pipote de rata confiate
  • 125 g de bacon afumat
  • untura de rata
  • 1 rosie mare
  • mustar
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • 1 salota mica
  • crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata salardeza:

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.

Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate. 

Taiati cartofii in felii subtiri si-i prajiti in grasimea ramasa de la pipote.
Preparati sosul de salada: mustar, ulei de masline, otet, sare si piper
Taiati rosia in felii subtiri.

Varsati un pic de sos peste rosie iar restul peste salata. Amestecati.
Intr-o farfurie puneti salata verde, adaugati  cartofii calzi.

Decorati cu pipote si cu baconul prajit.

La urma puneti feliile de rosii, esalota taiata julien si crutoane daca doriti.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

prajiti baconul fara a adauga grasime

2

daca n-aveti pipote confiate puteti pune cabanos romanesc prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata salardeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]