Salata de fasole rosie (uscata)

de COSTEO in Mancaruri de post, 31 Iul 2013 | 7106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g de fasole rosii
  • 3 cepe
  • cimbru
  • tarhon
  • dafin
  • marar verde uscat
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei
  • rosii(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole rosie (uscata):

Fasolea se alege de impuritati,se spala si se pune la inmuiat intr-un litru apa rece.Dupa 4 ore ,se schimba apa si se lasa din nou cateva ore,dupa care se pune la fiert,in alta apa rece.Dupa 20 minute ,se scurge,se adauga apa calda si se lasa sa fiarba cu foi dafin,piper si cimbru.Catre sfarsit,cand boabele sunt aproape fierte,se adauga sare,dupa gust.

Dupa ce a fiert bine,se scurge si se lasa sa se raceasca.Optional rosiile se taie felii.Ceapa o taiem marunt si o punem cu ulei ,sare,zeama lamaie si o lasam 10 minute ,se amesteca apoi cu fasolea.

Potrivim de sare,piper,mai adaugam cimbru si putin tarhon,restul de zeama lamaie.Cand se serveste la masa se pune,marar verde .

TIPS-URI

1

Fasolea se pune la fiert prima data cu o lingurita bicarbonat

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole rosie (uscata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]