Andra Mihail pregătește rețeta tradițională de salată de boeuf, un preparat clasic românesc perfect pentru mesele de sărbători. Pentru această Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: carne de vită, morcovi, pătrunjel, țelină, cartofi, castraveți în oțet, gogoșari în oțet, ulei, ouă.
Cum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători:
Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.
Pune carnea la fiert în apă rece, cu sare și spumează ori de câte ori este nevoie.
Cât timp fierbe carnea, taie cubulețe castraveții și gogosarii, apoi pune-i într-o strecurătoare la scurs.
Curăță morcovii, rădăcina de pătrunjel și o bucată de țelină, apoi pune-le la fiert peste carne. Acoperă cratița cu un capac și lasă-le la fiert. Când devin ușor pătrunse, adaugă și cartofii curățați și lasă-i până fierb.
Curăță ouăle și scoate gălbenușurile fierte, apoi pune-le într-un castron mare și fărâmițează-le cu o furculiță. Adaugă gălbenușurile crude, sare, muștarul și începe să mixezi, apoi adaugă treptat, în fir subțire ulei. În momentul în care capătă consistență și devine fermă, adaugă zeamă de lămâie și gustă. Pune maioneza la frigider până în momentul folosirii.
Taie cubulețe carnea și legumele fierte și pune-le într-un bol mare. Adaugă și murăturile tăiate, apoi maioneza și amestecă bine toate ingredientele. Potrivește gustul cu sare și piper.
Pune salata pe un platou și niveleaz-o frumos. Decorează după gust cu maioneză, albușuri tocate și verdeață.