Pentru ceafa de porc la grătar pe care am avut-o pentru ziua de astăzi nu am mai făcut garnitură, ci o salată bogată și consistentă. Am numit salata ”Curcubeu”, după modul în care am aranjat ingredientele în platou. Am pregătit și ingredientele pentru un dressing, dar pur și simplu nu am mai simțit nevoia să-l adaug. Cred că salata, care a ieșit atât de bună și de frumoasă, a fost mai apreciată decât carnea.
Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază.
Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute.
Salata verde se spală, se zvântă și se taie fideluțe.
Se curăță varza, se spală, se taie fin și apoi se frământă cu puțină sare.
Se spală roșiile și se feliază.
Legumele astfel pregătite se aranjează pe platou, sub formă de curcubeu, de la culori mai închise, la culori mai deschise.
Se face dressing-ul și se stropesc legumele cu el.
Se ține salata 15 minute în frigider, după care se servește ca atare, sau alături de o friptură.
1
Folosiți legume proaspete/fragede și spălați-le bine.
2
Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
3
Puteți renunța la dressing, deoarece salata are un gust natural foarte bun, condimentat doar cu sarea din țelină și din varza roșie.
4
Dacă nu aveți zeamă de lămâie la îndemână, puteți folosi oțet balsamic.