Salata Caesar

de Mihaela11_jo in Peste, 28 Noi 2010 | 10168 vizualizari

 

Salata Caesar este socotita “ King of salads”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata “Romaine”  
  • 1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi  exact 1 minut )  
  • 1 coserva  de fileu de hamsii( ansoa)  
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 1 lingura de ulei de masline  
  • 1  si 1/2lingurita sos Worcester  
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt  
  • 1 lingurita mustar de Dijon  
  • 1/2lingurita piper proaspat macinat  
  • 3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)  
  • parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)  
  • 2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Crutoanele de casa

Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.

Sosul

Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmesan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.

Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.

Se aseaza pe un platou, se presara cu  restul de parmesan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.

Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.

TIPS-URI

1

In post se poate folosi maioneza fara ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie