Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 9 Apr 2012 | 9890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg macrou;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 lămâie;
  • ulei de floarea soarelui (2-3 lg);
  • 100 mL bere;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi:

Se pregătește peștele:

Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat. 

Se condimentează cu sare și piper. 

Ceapa se taie julienne.  

Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează peștii, se stropesc cu zeamă de lămâie, deasupra se pune ceapa.

Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se pune tava în cuptor (încălzit); folia de aluminiu se ține 10-15 minute după care se scoate pentru a se rumeni puțin. 

După ce s-a scos folia, se adaugă berea.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am servit peștele cu mămăligă și mujdei de usturoi.

2

Capetele de macrou nu le-am aruncat; în aceeași zi am pregătit o ciorbă de pește, au dat un plus de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav si salau la cuptor