Oua umplute decorate cu buburuze si soricei

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2011 | 15711 vizualizari

 

Vreti sa pregatiti oua umplute, insa nu prea stiti cum sa le decorati? Va sar in ajutor cu sugestiile mel.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 oua,
  • 1 cutie pate ficat de pasare,
  • 2 lingurite unt,
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • sare.
  • Pt maioneza:
  • cateva galbenusuri din ouale fierte,
  • 2 galbenusuri crude,
  • 2 lingurite mustar,
  • ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute decorate cu buburuze si soricei:

Daca in meniul de revelion ati decis sa aveti oua umplute insa inspratia nu este aliata dumneavoastra in aceste zile, va propun sa le decorati cu buburuze din rosii cherry sau soricei din oua. Decorul se realizeaza relativ usor: pt buburuze aveti nevoie de rosii mai tari, masline si cateva cuisoare. Cum procedati? Simplu: taiati o rosioara in jumatate, fiecare jumatate o despicati in 2, insa nu pana la capat. Decorati ,,aripile,, cu cuisoare, iar capul buburuzei il realizati dintro bucatica de maslina pe care o prindeti de rosie cu o bucatica de scobitoare.

Soricelul este mult mai simplu. Aveti nevoie de un ou fiert tare pe care in despicati la capatul ascutit si din 2 rondele de ridichi mici ii faceti urechile, ochii din cuisoare, codita din patrunjel, iar gurita dintro bucatica subtire de ridiche.

Dintre toate umpluturile la oua, mie imi place cea din pateu de ficat, reteta o gasiti aici.

TIPS-URI

1

La maioneza deja preparata eu mai folosesc 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute decorate cu buburuze si soricei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete din branza