Rulouri glazurate cu portocale

de Corinuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 4147 vizualizari

 

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri glazurate cu portocale:

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute. Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).

Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm. Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. Se taie capetele si se arunca (eu am impletit din capete un cozonacel si l-am copt pentru Eliza:). Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort, o mare greseala!:). Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :) 

Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor (la faza asta mi-a curs glazura din tava de tort si s-a ars in tava de dedesubt :))).

Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!

A zis Gabytza sa scriu by Gaby_d ca ea urmeaza sa le faca! LOL

Inspiratia 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri glazurate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac