Rulouri foietaj

de gaby_duceag in Dulciuri, 11 Noi 2010 | 21516 vizualizari

 

Am dezghetat aseara o punga de foietaj , cu gandul sa fac o tarta aperitiv. Cum erau doua foi in punga...m-am gandit sa fac si ceva dulce. Atat de simplu si totusi atat de bun! Intotdeauna aceste rulouri cu frisca s-au numarat printre preferatele mele-n cofetarii si-mi era ciuda ca nu am rulouri sa mi le fac eu acasa:))). Acum datorita lui Bucataras si echipei decorix , toate visele devin realitate =)))). mama..ce discurs de Oscar am tras =))))

 

INGREDIENTE

  • o foaie foietaj
  • 300 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
  • o lingura unt
  • esenta vanilie- o lingurita
  • un ou
mi-au iesit 5 rulouri mari si 8 mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri foietaj:

Foaia se intinde frumos pe blatul de lucru.

Se taie fasii late de aceeasi lungime care se vor rula pe cornetele (rulourile) de inox  apoi se vor aseza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se vor unge usor cu un ou batut si se vor introduce-n cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 minute. Trebuie sa fie rumenite frumos.

Eu le-am scos fierbinti de pe rulouri si le-am mai bagat 5minute in cuptor, pentru a fi sigura ca-s coapte total.

Cand s-au racit le-am umplut cu ajutorul unui posh (traiasca Decorix:))) ), cu frisca mixata cu esenta vanilie  si le-am mazgalit:) cu ciocolata topita cu unt.

 Mie aseara nu mi-a mai trebuit mancare. Mi-au fost suficiente.:))

N-am lucrat io frumos si ordonat ca voi:)) dar au fost grozave.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara cu fructe