Rulouri de dovlecei cu carne tocata

de Meea in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2020 | 4256 vizualizari

 

Cina este servită! Avem rulouri de dovlecei cu carne tocată și ciuperci, o crustă delicioasă de mozzarella topită și totul este servit alături de o salată de rucola, roșii Cherry și castraveți... este o mâncare super delicioasă, iar dacă ești mare fan dovlecel de vară ca și mine, vei fi pur și simplu în al nouălea cer cât timp mănânci, iar după, mai vezi tu, ha!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sos cu carne:
  • 2 cepe
  • 700 g carne tocată
  • ciuperci Champignon
  • usturoi
  • sare, piper, cimbru, boia
  • 1-2 linguri de Woksauce
  • 1-2 linguri de Hoisin sauce
  • Ingrediente sos alb:
  • 1 ou
  • 2 linguri brânză
  • 3 linguri cremă de brânză
  • parmezan
  • sare, piper, leuștean
  • Ingrediente asamblare:
  • 5 dovlecei de vară mai micuți
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei cu carne tocata:

 Sos cu carne:  Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.

Sos alb: Amestecăm toate ingredientele și formăm o pastă. Dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii, pe lungime (nu foarte subțiri). Îi condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm în cuptorul preîncălzit 10 minute. Ei trebuie să se înmoaie și să fie ușor de rulat. Îi lăsăm la răcit.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă termorezistentă. Întindem câteva linguri din sosul cu carne pe fundul tăvii. 

 Fiecare felie de dovlecel o ungem cu sos alb, punem o lingură din sosul cu carne, rulăm ușor și așezăm în tavă rolurile, lipite între ele.Peste fiecare rulou am pus câte o felie de ciupercă și am turnat ce a mai rămas din ambele sosuri. Punem mozzarella și lăsăm la cuptor până când s-a format o crustă rumenită. Ce zici, încerci?

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti