Rulouri cu crema de branza si crema de pate

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2015 | 8342 vizualizari

 

Este o gustare atat de buna, poate fi facuta in fel si chip, potrivita atat pentru mese festive dar si de luat la pachet. Chiar vi le recomand!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 150-200 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns + chimen si mac
  • Crema de branza:
  • 300 gr crema de branza
  • 4 crengute marar verde
  • 3-4 bucati de gogosar in otet
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita busuioc uscat
  • Crema de pate:
  • 1 pate 200 gr
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de branza si crema de pate:

Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.

Dupa acest timp, impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri. Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.

Crema de branza: Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt. Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici. Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine.

Crema de pate: Castravetii muratii ii tocam maruntel. Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.

Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de branza si crema de pate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Rocsi 1

18.01.2015, 21:46

Asa este Raluca

anca_rm 1

19.01.2015, 11:55

ce bunatati ne-ai adus , foarte bun ..vreau si eu unul cu branza

Rocsi 1

21.01.2015, 21:18

Multumesc mult Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri-aperitiv umplute cu branza si verdeata