Ruladă de spanac cu brânză

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 13506 vizualizari

 

Despre spanac știți, cu siguranță, că are un conținut mare de fier. Conținut care este de fapt unul moderat. :) Este totuși bogat în substanțe nutritive, o ceașcă cu spanac oferind aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii și a umidității acesteia, luptând împotriva Psoriazisului, acneei și a ridurilor. Mai mult decât atât, spanacul oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, acid folic, fibre, calciu și vitamina K responsabilă de producerea de proteine ce previn formarea calciului în țesuturi și care ajută la coagularea sângelui. O cană cu spanac pe zi luptă, de asemenea, împotriva declanșării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale.
Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Iar acum să trecem la rețetă:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )
  • 3 ouă
  • 250 g făină cernută
  • 4 linguri cu smântână
  • o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 100 g unt moale
  • 300 g brânză de vaci ( nu uscată )
  • câteva măsline verzi fără sâmburi
  • jumătate dintr-un ardei gras roșu
  • două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )
  • sare după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de spanac cu brânză:

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la urmă.
Într-o tavă de 30/40, tapetată cu hârtie de copt am turnat compoziția obținută. Am copt-o timp de 15 minute la 180 de grade în cuptorul încins.

Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

Am mixat brânza împreună cu sarea până a devenit omogenă. Am adăugat untul moale ( la temperatura camerei ), smântâna și am continuat să mixez până când am obținut o cremă fină din brânză. La final am completat gustul cu ardeiul și măslinele tăiate cubulețe.

Între timp, blatul s-a răcit și a luat forma ideală pentru a-l umple. Odată pregătită rulada, am înfășurat-o în folie din plastic ți am ținut-o vreo oră în frigider.

TIPS-URI

1

Pont 1: Puteți adăuga mărar tocat în umplutura din brânză. Eu am uitat. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de spanac cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

23.01.2014, 16:48

O dam pe spanac atunci. Chiar nu stiam ca ajuta si in psoriazis
Deosebita rulada , Merge la favorite
Felicitari

Rita Ilies 1

23.01.2014, 20:31

Mulțumesc!

babi5 1

06.10.2014, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă de spanac cu brânză