Rulada cu mere si dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 5147 vizualizari

 

Usor de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 2 linguri de otet
  • - 8 linguri de ulei
  • - drojdie,cat o nuca
  • - un praf de sare
  • - 100 ml apa calda
  • - Faina cat cuprinde
  • Umputura:
  • - 500 g mere rase
  • - 250 g dovleac ras
  • - Scortisoara - 1 lingurita
  • - Cuisoare - ½ de lingurita
  • - Nucsoara – 1 varf de cutit
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si dovleac:

Umplutura:

  - merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;

  - se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;

Blat:

- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;

 - se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;

 - se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;

 - se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;

 - se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;

   -se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;

  - se coc cca 25 de minute;

 - se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

rulada

2

mere

3

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]