Un deliciu pentru toti iubitorii de cocos... mai ales pentru Iuby al meu care a fost foarte incantat si s-a simtit cel mai rasfatat!
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Daca amestecam prea mult aluatul cu faina blatul nu mai iese asa pufos.
Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptorla foc mediu 20 min. Inainte sa scoatem blatul din cuptor, udam un prosop curat, de bucatarie. Punem foaia de rulada peste el si rulam cu grija. Lasam 1 ora sa se raceasca.
Crema: Punem laptele la fiert cu zahar si zahar vanilat. Adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase luam crema de pe foc si adaugam margarina si nuca de cocos si amestecam bine. Lasam crema la racit.
Asamblare: Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe toata suprafata blatului. Deasupra punem gemul si intindem uniform in strau subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentarasi lasam la frigider 2-3 ore. Eu am lasat-o in frigider peste noapte si am taiat-o a doua zi.
Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita. Se serveste taiata felii.