Rulada cu ciocolata

de MonaMimi in Prajituri, 19 Mai 2013 | 3495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata
  • 100 g alune de padure macinate
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam, apoi adaugam albusurile amestecand usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Cand s-a copt punem foaia de rulada pe un prosop umed si rulam cat mai strans, apoi lasam la racit.

Ciocolata o punem pe baie de aburi pana devine ca o crema, lasam putin la racit. Intre timp mixam frisca, apoi adaugam in fir subtire ciocolata. Mixam pana la omogenizare, punem apoi 4-5 linguri alune macinate, esenta rom si amestecam usor cu o spatula. Lasam pentru ornat putina crema iar cu restul umplem foaia de rulada racita.

Ornam rulada cu crema ramasa si alune macinate. Lasam 2 ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

19.05.2013, 13:49

place mult

Lau 1

19.05.2013, 15:59

MonaMimi 1

20.05.2013, 09:00

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada "Krem a la Krem"