Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 24 Oct 2017 | 10078 vizualizari

 

O banala rulada poate fi un desert cu adevarat delicios si deloc migalos. Daca la inceput imi era frica sa pregatesc rulade, ca nu o sa imi iese, acum mi se pare floare la ureche. Pac un blat, pac o crema, putina nuca si gata dulcele pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri (sau 4 oua intregi)
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri nuca macinata

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra + 2 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • bucati de miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata:

Incepeti cu pregatirea cremei, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua.
Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi puneti cratita pe foc. Focul trebuie sa fie potrivit.
Invartiti in crema cu telul, continuu, pana crema s-a ingrosat ca o budinca.
O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu o folie.
Ciocolata o rupeti bucatele, o amestecati cu frisca si le puneti pe baie de aburi.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita.
Cand este gata, o dati 2-3 ore la frigider pana se intareste.
Crema de ciocolata o scoateti de la frigider si o mixati pana devine spumoasa.
Apoi adaugati treptat din crema fiarta si rece, pana o incorporati pe toata.

Blatul:
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, adaugati zeama de lamaie, zaharul si le mixati pana spuma devine lucioasa.
Incorporati cu o paleta uleiul, vanilia, apoi faina, nuca macina si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia de blat si o nivelati.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 12-15 minute, pana este usor auriu blatul, dar patruns.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati.
Inveliti blatul rulat intr-un prosop curat si il lasati la racit.
Cand s-a racit blatul, puneti crema si o nivelati.
Presarati deasupra nuca macinata, apoi rulati strans.

O dati la frigider 1-2 ore.
Topiti ciocolata neagra impreuna cu frisca, pe baie de aburi.
Topiti si ciocolata alba in alt bol.
Scoateti rulada de la frigider, o decorati cu ciocolata topita, atat cea neagra cat si cea alba.
Presarati bucati de nuca deasupra, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada "Krem a la Krem"