Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer

de T I M E A in Paste, 5 Oct 2012 | 4408 vizualizari

 

Hai sa va arat si voua ce combinatie italo-nemteasca am facut eu :)). A iesit ceva super delicios !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste rigatoni
  • 3 carnati thuringer
  • 600 ml suc de rosii
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 4 -5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • piper
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer:

Pastele le punem la fiert in apa clocotita cu sare si lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sos: tocam marunt ceapa spalata si curatata si la fel procedam si cu ardeiul, adica il tocam marunt dupa ce il spalam. Calim ceapa si ardeiul in uleiul de masline timp de 2-3 minte.

Adaugam apoi carnatii thuringer taiati rondele.

Lasam sa se prajeasca putin in ulei, dupa care adaugam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase si turnam treptat sucul de rosii la fel amestecand bine sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase.

Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute amestecand din cand in cand.

La final adaugam usturoiul maruntit si busuiocul tocat marunt si mai lasam pe foc aprox 5 min.

Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Asezam pastele in farfurie si adaugam cateva linguri de sos si servim cald.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat