Rigatoni cu creveti si scoici

de Oana in Paste, 28 Mai 2009 | 11240 vizualizari

 

Este un preparat foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • paste rigatoni- jumatate de pachet
  • 200 g creveti mai mari, congelati
  • jumatate borcanel cu scoici marinate
  • o cutiuta de file ansoa
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • o ceasca de vin alb
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu creveti si scoici:

Pastele se pun la fiert, in apa clocotita cu sare, asa cum este indicat pe pachet.

In acelasi timp pregatim si sosul.

Mai intai tocam ceapa si usturoiul verde, eu le-am maruntit la robot. Intr-o tigaie adanca punem putin ulei de masline, apoi ceapa si ustuoiul si putina apa, lasam putin sa se inmoaie. Apoi adaugam crevetii si lasam cateva minute. Urmeaza scoicile scurse si fileurile de ansoa la fel. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se condimenteaza din belsug (atentie, ansoa e sarat, gustati mai intai!). Se adauga si vinul si se lasa sa fiarba 10 minute. Rosiile se maruntesc la robot, apoi se adauga in tigaie si se mai lasa putin la scazut.

Pastele se scurg si se adauga in tigaie si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul cateva minute, sa se patrunda bine aromele.

La final se presara patrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu kaizer si smantana