Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Corinuta in Dulciuri, 31 Aug 2010 | 12003 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ne facea mama cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g branza de vaci
  • 80 g gris
  • 1 ou
  • 75 zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 50 g unt
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul ramas.

Cu mainile umede se formeaza din amestecul de branza bile putin mai mari decat o nuca si se pun pe o farfurie.

Cand apa fierbe se adauga 1-2 lingurite de esenta de rom si se pun la fiert papanasii. Nu trebuie sa fie foarte inghesuiti, e mai bine sa fiarba in mai multe ture. Cand sunt fierti papanasii se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se rostogolesc direct in pesmet. Miscand tigaia usor se dau cu pesmet pe toate partile.

Se scot pe farfurie si se pot servi pudrati cu zahar, cu dulceata preferata sau cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie