Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii

de Catalina L in Peste, 14 Mai 2023 | 3155 vizualizari

 

O reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii, delicioasa si economica caci merlanul este un peste ieftin. Puteti adauga un ou in umplutura si paine daca doriti, eu am pus doar fulgi de ovaz si un rest de tofu.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/parjoale-de-merlan-cu-sos-de-rosii.html

Ingredientele sunt: merlan, fulgi ovaz, ceapa, tofu, usturoi, hrean, rosii, ierburi aromatice.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii 
  • 430 gr file de merlan
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 ceapa eșalotă
  • 100 gr de tofu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 linguri ulei
  • ierburi de Provence
  • sare piper

sos de rosii :

  • 600 gr- 5 roșii frumoase în saramură (sau proaspete curatate sau in conserva)
  • sare piper
  • ierburi de Provence
  • praf de usturoi, pudra de chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii:

Iata cum se prepara Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii :

Se mixează la robot fileurile de merlan cu usturoiul, eșapa tăiată în 4, fulgii de ovăz și hreanul ras -faceti pauză , răzuiti marginile și continuati pana obtineti un amestec omogen. Puteti  folosi si masina de carne .  

Adăugați sare, piper, amestecați bine și formați parjoale. 

Puneti-le pe o tavă de copt unsă  (un pic adanca) și ungeti-le cu ulei. 

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.   

Pregătiți sosul: Roșiile se pasează și se amestecă bine pentru a obține un sos uniform. 

Condimentati: ardei iute, piper (sare dacă folosiți roșii  proaspete sau conservate), adăugați ierburile. Se fierbe 3 minute.   

Dupa 20 de minute in cuptor, intoarcem crochetele, turnam sosul de rosii preparat deasupra si dam din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 de minute.   

Se serveste cu orez, paste... taitei konjac pentru mine.  

Vezi si reteta de Chiftelute de somon afumat in sos de afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de parjoale de merlan, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Ksenya 1

15.05.2023, 11:07

pe gustul meu

Panacris 1

12.06.2023, 13:17

Rocsi 1

01.07.2023, 19:15

Faine si imi place ca ai facut chiftelele in cuptor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]