Rata aromata in sos de vin rosu

de laylalala in Rata, 28 Aug 2010 | 10887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin,frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi, decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata aromata in sos de vin rosu:

Se incinge cuptorul la 190°C.
Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata aromata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor