Cu siguranta va sunt cunoscute indragitele bomboane Raffaello. Editia de anul acesta a bomboanelor Raffaello este una reinterpretata. Am pornit de la ideea de a face nuci umplute. Pentru ca nu am aceasta forma de nuci, ci una de cosulete, am decis sa fac un aluat ca cel de nuci dar in alta forma. Pentru umplutura am optat pentru ceva asemanator cu celebrele bomboane. Ce-mi place la ele este ca se pastreaza foarte bine in cutii metalice la fel ca si fursecurile.
Pentru ca este o perioada aglomerata din punct de vedere culinar in preajma Sarbatorilor de iarna, am hotarat sa aduc pe masa acest desert fara zahar. Pentru un echilibru culinar am inlocuit zaharul alb cu indulcitorul natural pe baza de stevie de la Green Sugar.
Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga treptat faina si se mixeaza cu paletele pentru framantat aluatul. In momentul in care mixerul nu mai face fata, se framanta aluatul cu mainile pana devine ferm si nelipicios. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Pentru crema Raffaello: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune laptele si untul. Dupa ce untul s-a topit, se adauga indulcitorul, vanilia si laptele praf. Se mentine craticioara la foc mic sau pe baie de aburi (pentru a evita sa se prinda compozitia), se amesteca cu un tel pana laptele praf este dizolvat complet. Adaugam nuca de cocos, amestecam pentru incorporare si lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Ulterior se pune la frigider pentru a se intari compozitia.
Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi. Se scufunda o aluna de padure in ciocolata topita, dar nu de tot. Ciocolata are rol de liant, ea face ca aluna sa stea lipita de cosulet. Aluna „patata” cu ciocolata se pune in cosulet. Cu o lingurita se ia din umplutura si se umplu cosuletele. Se preseaza umplutura cu dosul linguritei. Se tavaleste crema cu tot cu cosulet prin fulgi de nuca de cocos. Se pot lasa asa, simple, sau se pot decora cu alune de padure sau bezele mici.
Se pastreaza in cutii metalice pentru fursecuri, timp de 2 saptamani. La mine atat au rezistat J))