Racituri

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2015 | 5021 vizualizari

 

Raciturile sunt specialitatea sotului meu Adrian. Anul acesta l-am ajutat si eu si am prins experienta.

 

INGREDIENTE

  • 4 adidasi de porc (picioruse)
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 10 l de apa
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se adauga apa si se lasa la foc potrivit 3 ore.In timp ce fierbe carnea, se ia spuma de deasupra ori de cate ori este cazul.

Cand nivelul apei a scazut la jumatate si carnea se desprinde de pe oase inseamna ca este gata.Scoatem carnea din oala si curatam usturoiul,il pisam si-l adaugam in oala impreuna cu sare dupa gust si se mai lasa putin la fiert.

Zeama se strecoara ca sa nu ramana usturoi sau oase mai mici si se lasa deoparte.Intre timp, din carnea care s-a mai racit un pic se aleg bucatile de carne, sorici, zgarciuri si  se distribuie bucatile de carne in  farfurii .

Peste fiecare farfurie cu carne se toarna cate un polonic din zeama strecurata si se pun intr-un loc racoros si se lasa sa se inchege.Se serveste rece, de aici si numele de racituri.Pofta buna.

TIPS-URI

1

oala nu se acopera in timp ce fierbe

2

eu nu folosesc, dar daca pui si plicuri de gelatina, acestea se adauga in apa conform instructiunilor de pe pachet, dupa ce carnea a fost scoasa din oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc portionata