Racituri

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 8991 vizualizari

 

Zic din start ca nu mai am..le-am facut de Craciun ...au fost delicioase..ce vedeti alb in poze nu este grasime,ca noi nu mancam gras ,ci este carnea de pui,este portia mea separata de racitura ,cu pui...

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 pulpe de pui(asta suplimentar,daca nu mancati de porc..le-am pus pentru mine astea)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • optional 1 plic gelatina(eu am folsit pentru a fi sigura ca se leaga,mai ales ca am pus si pui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.

Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.

Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai. Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma ,o luati. De cate ori se formeaza spuma ,de fiecare data o luati,chiar si surplusul de grasime(daca va plac mai grase,lasati grasimea.). Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte. Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui,intregi. Lasam totul sa fiarba,la foc potrivit ,pana carnea este desfacuta foarte bine ,de pe oase.Cand sunt fierte inchideti aragazul.

Usturoiul il curatam si il pisam .

Zeama o punem in alta oala,dar mai intai o strecuram bine. O condimentam cu sare,piper si punem si tot usturoiul pisat. Lasam sa se racoreasca putin si punem si gelatina(mai intai o desfacem in putina zeama de la racituri,intr-o farfurie,apoi o amestecati in toata zeama).

Carnea o desfacem bucatele de pe oasesi o asezam in castronele. Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place(eu am indepartat toata grasimea,ce vedeti alb este carnea de pui). Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama. Le dam la rece pana a 2a zi, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de Craciun