Quiche cu porumb si ton a la Simo

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 5832 vizualizari

 

Cateva zile mi-a tot tras cu ochiul reteta asta pe pagina principala si desi nu aveam somon, am zis ca merge adaptata cu ce am la indemana. Asa ca m-am pus pe treaba si am facut primul meu "quiche" - ce interesant suna, desi nu e deloc sofisticat sau complicat :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 260 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Ptr umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de vaci
  • 100 g cascaval ras
  • 1 conserva ton natur
  • 1 conserva mica porumb
  • 1 fir de ceapa verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu porumb si ton a la Simo:

Mai intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea si cu untul rece taiat cubulete. Cand amestecul devine nisipos, adaugam oul si apa, cat sa putem framanta un aluat care se leaga. Il invelim in folie de plastic si-l lasam la frigider circa 45 de minute.

Pentru umplutura: amestecam branza telemea faramitata cu branza de vaci, adaugam ouale si amestecam bine. Apoi scurgem tonul de apa din conserva, la fel si porumbul si le adaugam impreuna cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam cascavalul si condimentam cu putina sare si piper macinat.

Scoatem aluatul din folie si pe masa infainata intindem o foaie rotunda de marimea tavii pentru tarte+margini. Apoi o asezam in tava si cu o furculita intepam aluatul de cateva ori si il dam la cuptor ptr 15 minute la 200 de grade. 

Dupa 15 minute, turnam umplutura peste aluat si il mai dam la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Il lasam sa se raceasca putin si servim cald sau rece, simplu sau cu un sos preferat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu porumb si ton a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel