Quatre quarts e un chec frantuzesc, care se numeste asa "patru sferturi", pentru ca are 4 ingrediente principale, in cantitati egale. E bun de mancat cu o cafeluta, dar eu l-am imbunatatit putin cu un sos rosu si aromat. Si uite asa am avut si desert la masa de pranz.
Pentru sosul de capsuni:
Mai intai se face sosul de capsuni. Se lasa cateva intregi, pentru ornat, iar pe celelalte le pasezi cu un blender si le dai printr-o sita groasa ca sa nu ramana samburi. Amesteca bine cu zaharul pudra si pune sosul in frigider
Unge tava de chec cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand se formeaza o crema.
Adauga ouale, unul cate unul. Bate bine dupa fiecare.
Adauga esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca bine.
Adauga faina si amesteca repede. Toarna compozitia in tava de chec
Coace checul 35 - 40 de minute la 180 C, pana ce o scobitoare infipta in el iese curata.
Scoate checul pe un gratar si lasa-l sa se raceasca.
Serveste o felie calduta de chec cu cateva linguri de sos de capsuni si cateva capsuni intregi.
1
ingredientele sunt pentru o tava de chec
2
In loc de sosul de capsuni se poate folosi sos de zmeura, mure sau ciocolata :)