Pulpe de pui la tigaie cu cartofi natur

de carmenvlad in Pui, 27 Feb 2011 | 14515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 borcan cu ciuperci intregi
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei masline pentru prajit pulpele
  • 2 linguri ulei masline pentru sos
  • 1 lingura pasta de tomate dizolvate in apa
  • Sare si piper
  • 1 frunza dafin
  • 3-4 rosii chery pentru decor
  • Ingrediente pentru cartofi natur
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • 1 cub de unt
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie cu cartofi natur:

Se prajesc pulpele condimentate in doua linguri ulei de masline, pe amandoua partile. Se scot, se aseaza intr-un castron si se acopera.

In alta tigaie calim ceapa in uleiul de masline, adaugam usturoiul taiat marunt, frunza de dafin si ciupercile. Lasam compozitia sa se soteze bine si adaugam pasta de tomate dizolvata in apa. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si adaugam vinul. Apoi asezam in sos carnea prajita, adaugam sare si piper dupa gust si rozmarinul uscat. Acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute. Se opreste focul si se lasa sa mai stea inca 5 minute acoperite.

Pulpele se aseaza pe un platou inconjurate de ciuprci si cartofi natur. Sosul se strecoara si se pune intr-o sosiera.

Cartofii natur se pregatesc astfel: se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se aseaza cartofii, se adauga apa cat sa-i acopere, putina sare si se fierb cam 15-20 minute. Se scurg de apa si se soteaza cu un cub de unt. Se adauga secretul gustului de legume si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]