Am facut si pulpite de pui macerate la cuptor o bunatate !!!! stai sa vezi ..
Am spalat pulpele bine, le-am curatat si le-am pus la o parte.
Intr-o oala am pus 1l de apa, am adaugat sare, piper, zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele, usturoiul taiat marunt, crenguta de rozmarin, ceapa taiata in patru si am pus totul la fiert. Am lasat sa fiarba 10 minute, apoi am dat deoparte, am adaugat sucul de la o lamaie, cealalta lamaie curatata de coaja si taiata felii si vinul. Mai potrivim de sare, lasam sa se raceasca, apoi adaugam pulpele si lasam la rece de azi pe maine.
A doua zi asezam pulpele in tava, punem putina boia dulce peste, punem din macerat putin peste pulpe si adaugam si ulei. Dam la cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Vasul il acoperim cu o folie de aluminiu si lasam pana sunt aproape gata.
Intre timp le mai intoarcem de pe o parte pe cealalta, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca bine.
Buneeeeeeeeee!! Pofta mare!
1
Se serveste cu diverse garnituri: cartofi natur, orez, mazare, rizibizi, fasole verde, piure .etc.
2
eu am ales fasolea verde ..