Pulpe de pui cu rosii si marar

de Rocsi in Pui, 3 Oct 2011 | 7591 vizualizari

 

Am primit jumatate de sacosa de rosii de gradina...Grozav de bune si parfumate(cred ca stiti asta si voi.nu se compara in veci cu cele cumparate),dar perfecte alaturi de niste pui si cu putin marar..rezultatul a placut tuturor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 7 rosii mari de gradina
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei kapia
  • marar verde
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii cu telina de casa(daca nu aveti e buna si cea cumparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii si marar:

Luam pulpitele de pui si le parlim putin pe flacara aragazului de puf.

Le spalam cu apa calda si le taiem in doua.

Le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Punem bucatile de pui si le rumenim foarte putin ,cate 1 minute pe fiecare parte.

Adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba ,pentru a face spuma  ,pe care o indepartam.

Tocam ceapa curatata ,maruntel.

Rosiile le decojim si le taiem bucatele,dar nu foarte mici.

Ardeiul kapia il spalam,ii scoatem semintele si il taiem cubulete.

Dupa ce am indepartat spuma si a inceput sa fiarba punem ceapa si ardeiul kapia.

Lasam la foc potrivit ,acoperit cu un capac.

Dupa 10 minute punem si rosiile .

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand carnea este bine patrunsa si aveti si consistenta sosului dorita(daca vi se pare prea putina zeama si ca ramane putin sos ,mai adaugati putina apa fierbinte),condimentam cu sare si piper dupa gust si punem si pasta de rosii.

Amestecam in oala pentru a se condimenta mancarea.

La urma punem usturoiul si invartim in oala,apoi inchidem ochiul aragazului.

Deasupra presaram marar verde tocat si acoperim 10 minute puiul cu capacul.

Apoi asezam pe o farfurioara pentru a papa.

Noi am servit alaturi de putin piure si a mers de minune!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu rosii si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de ceapa cu rosii