Pulpe de gaina in stil toscan

de Toamna07 in Pui, 16 Sep 2012 | 8489 vizualizari

 

Daca aveti oaspeti si vreti sa le faceti o surpriza cu un preparat rafinat...
Reteta o am de foarte multa vreme luata din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 pulpe de gaina bio :)
  • 2 aredei grasi(rosu si verde)
  • 200 ml vin rosu
  • 250 g masline negre fara samburi
  • 1 conserva cu rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita praf de curry
  • sare si piper
  • 200 ml supa de gaina de unde au fiert pulpele
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de gaina in stil toscan:

Mod de preparare:

Pulpele de gaina spalate si parlite putin la flacara de la aragaz pentru a elimina perisorii, le punem la fiert pana in momentul in care carnea este aproape fiarta.Spre sfarsitul acestui proces de fierbere adaugam sare.
Incingem cuptorul.
Pregatim un amestec din ulei de masline,busuioc,suc de lamaIe,boia si curry.
Asezam pulpele(eu le-am taiat in doua) intr-o tava si turnam amestecul peste ele.Dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp spalati ardeii ,taiati-i cubulete,curatati ceapa si usturoiul si taiati-le cubulete.
Maslinele le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le scurgem.
Scoatem tava de la cuptor si adaugam supa de gaina,maslinele,ardeii,ceapa,rosiile cubulete si usturoiul.
Condimentam si mai lasam la cuptor pentru inca 20-25 de minute.
Turnam vinul si peste inca 15 minute este gata.
Pulpele vor avea la final un gust exceptional si carnea se va rupe fasii.

Servim mancarea ornata cu patrunjel tocat alaturi de un pahar de vin rosu!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de gaina in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Toamna07 1

25.09.2012, 22:57

CEOFIOFI 1

27.09.2012, 00:08

ghrt 1

30.09.2012, 22:57

Am o intrebare. Am gatit la vas de Jena, pe care l-am lasat deschis doar dupa ce am pus vinul.
Zeama nu a scazut deloc, si este cam toata prezenta la final (supa+rosii+vin).
Din poze am vazut ca trebuia sa rezulta un sos destul de gros, si este si foarte putin ardei.
Ce gresesc?
Mersi! (e buna oricum )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar