Dedic aceasta reteta de Pui in crusta crocanta si sos de rosii scumpei si dragei Corina .La multi ani Corina, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de tot ce este bun si frumos.Pup si imbratisez cu mult drag!
Preparare Pui in crusta crocanta si sos de rosii
Curatam, spalam si apoi taiem puiul pe jumatate numai in zona pieptului (se poate lasa si intreg dar eu am preferat asa, mi s-a parut ca se aseaza mai bine in vasul in care l-am bagat la cuptor).Condimentam puiul cu sare,piper macinat si boia.Asezam puiul intr-o tava dupa cum se vede in poza , il stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, turnam vinul,adaugam cateva boabe de piper , rupem bucatati mai mari ceapa verde si o asezam in vas peste pui.
Dam la cuptor si tinem pana cand puiul este pe jumatate facut. Scoatem tava cu puiul din cuptor si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete mici si sucul de rosii.
In timp ce puiul este la cuptor "confectionam" amestecul crocant::inmuiem paine in lapte(cateva linguri de lapte) si o lasam circa 5 min. dupa care o stoarcem si o amestecam pe rand cu fulgii de porumb,mustarul,parmezanul ras,oul si mararul.Condimentam cu sare,amestecam bine cu ajutorul unei linguri si apoi acoperim puiul cu acest amestec.
Dam iarasi la cuptor si mai lasam circa 20-25 min. pana cand puiul este bine facut iar crusta prinde o culoare aurie. Scoatem tava din cuptor si asezam puiul pe un platou, iar sosul il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de pui.
Asezonam puiul in crusta crocanta si sos de rosii cu patrunjel verde.