Pui (imparat) impanat

de Constelatialeu in Pui, 21 Noi 2015 | 8969 vizualizari

 

Nerecomandat simandicosilor.....Si uite asa am prins idea din zbor....daca nu-s carnati macar imparati sa fie.....Zamfira stie....

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1,7 kg
  • 70 g unt
  • sunculita impanata, cca si ceva
  • usturoi cca 17 catei
  • 1 lingura soia
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • Umplutura din borcan
  • 1 capatana de usturoi zdrobita
  • 1 lingura cimbru
  • 1 pahar cu vin alb
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui (imparat) impanat:

Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua iute, piperul si cimbrul, omogenizam pana obtinem o pasta numai buna de intins pe suprafata puiului. Dupa ce am ''imbracat'' puiul cu pasta obtinuta,intr-un borcan de 800 g punem usturoiul zdrobit, cimbrul, vinul si apa. Asezam puiul peste borcan si lasam sa se odihneasca cca 1/2 ora. Apoi incingem cuptorul si apoi reducem focul la mediul, in tava de la aragaz asezam borcanul cu puiul pe el,imbracam puiul in hartie de copt, in tava turnam un ibric cu apa si lasam o ora.Dupa o ora scoatem hartia de copt si mai lasam cca 2 ore la cuptor sa se rumeneasca bine. Am servit cu cartofi prajiti si salata de sfecla rosie.....

TIPS-URI

1

avem grija ca din cand in cand sa mai turnam apa in tava de la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui (imparat) impanat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]