Pui cu sos de rosii

de lilik in Pui, 23 Mar 2011 | 4373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 copanele de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 tulpina de telina
  • 1/2 pahar vin alb
  • 500 gr rosii in suc propriu
  • 2-3 pahare cu apa
  • 2-3 cartofi
  • sare,piper,oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii:

Curatam ceapa,morcovul,telina si usturoiul si le tocam(cat se poate de mic),apoi le punem la innabusit cu putin ulei.

Intre timp spalam copanelele si le punem peste legume(dupa 2-3 minute de cand le-am pus la innabusit) si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore si punem rosiile (dupa ce le-am pus in blender)si apa.

Lasam sa fiarba la foc mic iar dupa 30 de minute circa(cand puiul e aproape gata) punem cartofii curatati si taiati in 2 sau 3 depinde cat sunt de mari.

Potrivim de sare si piper,punem putin oregano si lasam pe foc pana sunt fierti cartofii.

TIPS-URI

1

daca nu vreti sa puneti cartofii sa fiarba in aceasi cratita cu puiul puteti sa-i fierbeti separat si la sfarsit sa-i puneti 2-3 minute in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui