Pui cu ciuperci in sos de smantana

de oanapl in Pui, 15 Apr 2020 | 4419 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Madi (căreia îi mulțumesc de idee și o pup). Eu am folosit doar smântână și am înlocuit parmezanul cu cașcaval. E absolut delicioasă rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 30 g cașcaval ras
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • boia dulce
  • ulei
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana:

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă ciupercile, smântâna de gătit şi cașcavalul ras, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic.
Când carnea este gata, se pune în sosul de ciuperci, se omogenizează și se lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Se presară pătrunjel tocat.
Se serveste preparatul cald, cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jambalaya de pui