Pui cu bere, mere si ardei

de Doinavar in Pui, 5 Mar 2013 | 4526 vizualizari

 

La noi in Timisoara, in Piata Badea Cartan, am dat peste un magazinut pe care nu-l stiam, e mai nou, nou de tot, unde am gasit fel de fel de produse din carne de pasare, toate pasarile posibile :) , pui, curcan, rata, gasca, colibri, fazani si pasarea Dodo :). Am cumparat 1 kg de piept de pui bucatelit, adica taiat bucatele mici, pe timisoreneste. Cu doar 8 lei/kg. Am facut o supa cu taitei si o mancare. Dupa ce am preparat atatea retete din Turul Frantei, cu bere, cu vin, cu mere … am compilat una, tot cu influente frantuzesti, in care am luat ce mi-a placut de la fiecare. Yummi, yummi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui (bucatelit)
  • 1 mar mare
  • 2 ardei kapia (grasi) rosii
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml bere blonda
  • cimbru, dafin, patrunjel, oregano
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bere, mere si ardei:

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de coaja si cotor si taiat feliute. Turnati ~200 ml apa si lasati la foc mic pana incepe sa fiarba. Adaugati berea, 2-3 foi de dafin, sare, piper, celelalte condimente si dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute.

Mancarica o sa scada frumos, pieptul de pui se va rumeni, va fi numai bun de servit la masa. Serviti cu garnitura (eu am servit cu cartofi natur), decorati cu patrunjel verde si neaparat o bere rece. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bere, mere si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]