Pui cu bambus si legume

de T I M E A in Pui, 14 Aug 2014 | 4024 vizualizari

 

O mancare usoara de vara cu tenta asiatica. Nu doar retetele standard de mancaruri asiatice sunt bune ci si cele pe care le combinam acasa dupa propriile gusturi.
Incercati reteta, e o bunatate si e usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei verde gras
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 borcan bambus
  • 2-3 lingurite sos Worchester
  • 2-3 lingurite sos negru de soia
  • oregano uscat
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus si legume:

Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline.

Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins.

Amestecam pentru a se praji pe toate partile.

Adaugam pe rand: ceapa taiata rondele, ardeiul tocat bucatele, dovlecelul taiat cubulete si rosia decojita taiata cubulete.

Lasam sa se caleasca toate in sucul propriu apoi adaugam 1/2 cana de apa, saram si piperam si lasam sa fiarba toate aprox 10 minute.

Adaugam la final sosurile si bambusul  si oregano si mai lasam 5-8 minute pe foc.

Servim cald condimentand cu ierburi aromate. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga alte sosuri si condimente asiatice dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poussin (pui mic) pe pat de supa de legume inabusite