Pufoasa

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 41840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Crema cocos
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca cocos
  • 150 ml lapte
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoasa:

Foile:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi.

Crema de cocos

Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu albusurile

Asamblam blatul in felul urmator:

Punem una dintre cele 2 foi, apoi intindem crema de cocos, apoi a doua foaie si o intepam cu furculita. Se coace la foc potrivit cca 40 minute.

Crema de galbenusuri

Galbenusurile frecate cu zaharul, apoi se adauga amidonul si laptele se se fierb pe baie de abur. Se lasa la racit si apoi se adauga untul. Crema se toarna peste blatul racit, deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]