Foi cu branza si capsuni

de ala_oancea in Prajituri, 2 Iun 2009 | 5118 vizualizari

 

Dupa o reteta din Click Pofta buna.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lamaie zeama si coaja rasa
  • Umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 150 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu branza si capsuni:

Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, zeama si coaja de lamaie, apoi faina. Se framanta bine si se intind 2 foi. Se coc pana incep sa se rumeneasca.
Intre timp se prepara umplutura. Branza se freaca bine cu zaharul si apoi se incorporeaza frisca lichida batuta.

Se intinde peste o foaie 1/3 din umplutura, peste care se aseaza capsunile taiate in jumatate. Se intinde restul de umplutura si se aseaza a doua foaie. Mie mi-au iesit foile cam tari, asa ca le-am insiropat putin cu lichior de ciocolata alba si am impachetat prajitura in folie de plastic. Am dat-o la frigider si a doua zi s-a putut taia ca lumea.
Se orneaza dupa plac. Eu am pus deasupra un strat de spuma de capsuni si pe fiecare felie am asezat cate o jumatate de capsuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]