Profiterol

de Adele in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 5263 vizualizari

 

Un desert delicios si care se poate combina dupa gustul si placerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 gogosi bignè.
Crema.
  • 400 ml lapte.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 galbenusuri.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 50 gr unt.
Decor:
  • Ciocolata amara.
  • Frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.

Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece  pentru cel putin o ora.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata ,pentru crema se poate folosi si cacao amara.

2

Gogosile bignè se pot face si in casa.

3

Se poate folosi orice tip de crema sau chiar inghetata ,bineinteles dupa se vor conserva in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata