Praz umplut

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2017 | 7404 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru, își face. :D Dar și rezultatul e pe măsură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 tije mai groase praz 
  • cca 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 500 ml bulion Panacris 
  • cca. 500 ml apă 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut:

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Prazul se curăță, partea albă se înjumătățește, apoi se scot tuburi de praz, apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului.

Fiecare tub de praz se umple cu amestecul din carne, apoi se așază într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu bulion și apă, se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, acoperit.

Prazul umplut se servește fierbinte asezonat cu smântână sau sos de roșii picant ;)

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol alb de vitel cu sos