Prajitura Yugoslavia

de miremirc in Prajituri, 9 Ian 2012 | 20341 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 5 lg nuci macinate
  • 1 plic ahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Crema :
  • 1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 200 g unt moale
  • Decor:
  • ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Yugoslavia:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.

Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.

Pentru crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita

Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...

O prajitura simpla, rapida si excelenta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yugoslavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sidy 1

20.04.2013, 07:14

Simplu de facut dar foarte gustoasa !!!

adryanna_10_bv 1

22.04.2013, 10:02

foarte buna cred ,dar nu e putin doar o budinca?

iry-gabriela 1

15.12.2014, 21:57

Arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Furnicuta