Prajitura turnata

de mihaelaM in Prajituri, 8 Iun 2011 | 8349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1cana zahar
  • 1/2cana ulei
  • 1/2cana lapte(sau sifon)
  • 1lingurita amoniac
  • 2cani faina
  • SIROP
  • 1cana apa
  • 1cana zahar
  • 2linguri cacao
  • esenta rom
  • 1lingura margarina
  • Pt ornat
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam.

Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem  o lingurita de otet),mixam in continuare.

Faina o punem in ploaie si mixam bine. Cand totul este omogen punem  tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi punem in cuptorul incins timp de 40-45 minute.

SIROPUL:punem intr-un ibric impreuna cu apa,zaharul,cacao,margarina si lasam sa fiarba timp de 10min la foc mic.Cand siropul se mai raceste adaugam esenta de rom.

Prajitura  o scoatem din cuptor si o lasam timp de 10 min  apoi taiem prajitura si punem siropul peste prajitura.Lasam sa absoarba siropul apoi putem orna, apoi asezam pe platouri.POFTA BUNA!!!

Putem orna cu nuca macinata sau nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea