Prajitura Tortulet cu mere

de Catalina L in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 3990 vizualizari

 

Reteta din caietul de retete al mamei mele - ce bun..... amintiri din copilarie

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 125 gr zahar
  • 75 gr unt taiat cubulete
  • scortisoara
  • 3 oua
  • 3linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • coaja rasa de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tortulet cu mere:

Zaharul si jumatate din unt se pun intr-o cratita, se aseaza apoi merele curatate si scobite la mijloc.

In fiecare scobitura de mar se pune 1 cubulet de unt. Se presara scortisoara si se dau la cuptor pentru 30 minute.

Intre timp pregatim compozitia urmatoare:

3 galbenusuri se freaca bine cu 3 linguri de zahar

Se adauga 3 linguri de faina, un pic de coaja rasa de portocale si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.

Cand am scos merele de la cuptor, le lasam sa se raceasca 5 minute si punem peste ele compozitia pregatita.

Se da la cuptor si se coace timp de 20 de minute- se incearca cu scobitoarea daca este coapta compozitia.

Gata copt tortuletul se scoate tava de la cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna.

Eu l-am tait felii si l-am servit cu-nghetata de vanilie si cu frisca.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

se poate servi caldut cu inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tortulet cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)