Prajitura Snickers cu Ciocolata Alba

de Angelina_Elena in Prajituri, 26 Dec 2012 | 13287 vizualizari

 

By Ancuta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 4 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuci tocate
  • In plus:
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers cu Ciocolata Alba:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.

Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri.

Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul rece.

Crema: Carmelizam zaharul, la foc mic cu o lingura de apa.

Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete.

 Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic , pana se ingroasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.

La final adaugam nuca taiata si amestecam bine.

Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.

Glazura: Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Intindem apoi glazura peste crema si dam la frigider pentru cateva ore.

Sa aveti pofta, este o prajitura delicioasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers cu Ciocolata Alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem de prune